15 Ekim 2013 Salı

ADI BAYRAM..

  Yıllar önceydi.. bir anne kızına mektubunda şöyle diyordu.
            Güzel kızım ,benim prensesim.. Bugün kurban bayramı..Sen bugün üniverstede okuyorsun ve uzaklardasın.Hala eve gelemedin.. Gözüm yollarda seni bekliyorum.. Dolmalar ,tatlılar yaptım.. Kurban kesecez ..Sen bugün 18 yaşında bir genç kız oldun ..Okulun bitene dek her bayram, ben bu heyecanla yolunu bekliyor olucam. Seni özlüyorum kızım.. Çabuk gel , gel ki bayram gerçek bayram olsun...
                                                                                                                     Seni seven annen ..

Bu mektup yazıldığında kız henüz 8 yaşındaydı.. yıllar yılları geçip 18  yaşına gelince okunsun diye hatıra olarak yazılmıştı.. Ama yıllar sonra gerçek  olan kısımları vardı.. Anne her bayram kızını hasretle kapılarda camlarda bekledi.. Özledi hemde çok.. Kızı gelicek diye eli ayağına dolaştı.. Ne yedireceğini şaşırdı.. Kızı bayramlarda geldiğinde hep mutlu musmutlu oldu.. Bayram  gerçek bayram oldu..

        Veeee... Tekrar yıllar birbirini kovaladı.. Anne kızını üniversitede okurken beklediği gibi , hala bekliyor.. Kızı, prensessi hala okuyor.. Hemde başka bir şehirde değil daha uzakta..Başka bir ülkede..Anne kızını özlüyor hemde çok.. Bayramda bir yanı eksik , bir yani hep kırık.. Bayram onun için bayram değil şimdi .. ADI BAYRAM..


      Bayram anneye göre evlatlarına sarıldığı  günler.. Bayram çocuklarının güldüğü anlar. Bayram çocuklarını mutlu gördüğü zamanlar.. Gerçek bayram yakın biliyor anne.. Çocukları mezun olunca, elleri iş tutunca, çocukları yuva kurunca  işte o zaman gerçek bayram olacak..

     Evlatlarla, anne  babalarla ,birlikte nice bayramlara....Tüm müslüman aleminin bayramı kutlu olsun..


Hiç yorum yok: