11 Mart 2014 Salı

HANSEL GRATEN MASALI

       Bir  varmış bir yokmuş  diye başlar masallar..Eski yıllarda ormanda babaları ile yaşayan Hansel ve Graten adında iki kardeş yaşarmış.. Çok fakir oldukları için ormandan odun toplayıp satarak yiyecek alır onları yiyerek yaşarlarmış..Bir gün babalrı hastalanmış ve odun toplama işi çocuklara kalmış.. Ormana odun toplamaya çıkan kardeşler o gün çok açmışlar.. Keşke şöyle şekerden pastadan bir sürü yiyecekleri olsa , hatta evleri şeker ev olsa diye düşünüyorlarmış..



Orman meyvelerinden oluşmuş bir pasta , şeker ev hayali..Limonlu, elmalı, kirazlı şekerler....Çilekli muzlu pastalar...Çikolatalar... Aç kardeşler bu hayalleri kurarken akşam olmuştur..Karanlıktan korkan graten ağlamaya başlar ve abisine der ki...
Hansel korkmaması için  kardeşine sevgiyle sarılır... O anlarda ormanın başka köşesinde yaşayan kötü kalpli cadı ise   bu iki kardeşi tuzağa düşürme planları yapmaktadır..
.....Sabah olmuş hansel ve graten tekrar yola koyulmuştur.. Biran önce eve dönüp babalrına kavuşmak isterler..Ormanın biraz ilerisinde cadı çocukları görüp onlara çok güzel yiyecekler bulunan eve getirmek ve onlara yardım etmek istediğini söyler.. Zavallı iki kardeş  buna inanırlar..
Cadının yardım etmek istediğini sanan iki kardeş önce inanmış olsalarda sonra onları hapsedip  pişirip yemek istediğini anlarlar ve cadı gece uyuyunca ordan kaçarlar...Kaçan  iki kardeşi yakalamaya çalışan cadı gece önünü göremez ve uçurumdan düşerek ölür..

   Hansel ve Graten kardeşler cadıdan kurtulunca ormandaki pastadan şekerden oluşan evin yanına tekrar giderler..Bol bol hem kendileri yer hemde hasta babalarına götürürler..

     Masal biterken daldan üç elma düştü bir sana biri bana biride  mutluluğu dileyen  iyi insanlara derlermiş ... :)
      Her gününüz en sevdiğiniz masal gibi olsun ...SEVGİYLE KALIN MUTLU KALIN...


NOT:  Hansel ve Graten masalından esinlenerek yazılmış hikaye ve tüm örülen amigurumiler TATLI OYUNCAKLARIM (     canan gemici)  doğaçlama  olarak  bana aittir.. Paylaşmak isteyenlerin adımı kullanarak paylaşmasını rica ederim...

iletişim için:  gemicicanan@gmail.com

2 yorum:

Kerime dedi ki...

eline koluna yüreğine sağlık ablacım masal da doğaçlama da şeker tadında olmuş çokk beğendimmm :)

tatlı oyuncaklarım dedi ki...

tşklerrrrrrr ederim kerimeciğim... asıl şeker olan sensin..:)