16 Aralık 2014 Salı

ÇOCUK SIRT ÇANTASI ( maymuşlu ..:)) YAPILIŞI

        Küçük çocuklarımız artık çok şanslılar.. Eskiden bizim zamanımızda okul çantası dışında  bir model   bulmak onu satın almak çok zordu.. Şimdi renk renk, model model  çantalar var piyasada.. Hayvan veya çizgi film karekterleri  ön planda .. Kızlar daha süslüleri tercih ederken , erkekler sevdiği hayvanları istiyor genellikle.Anasınıfı veya kreşlere gidenler için çanta modelleri yapmaya başladığım şu günlerde yeni siparişim maymuş çanta oldu
    YAPILIŞI:
Önce taban kısmı  örüldü..Üstüne artırım yapmadan yeterli uzunluğa erişinceye dek sık iğne ile devam edildi..Ağız kısmına yakın yerden delikli  olup ip geçirebilmek için trabzan  olarak örüldü..Ben ip geçirmek yerine yan kısımları  birer çıt çıt ile büzmeyi , ve genişletmeyi tercih ettim..Çantaya arkadan öne doğru uzanan örgü ile kapak yapıldı..Kapağının ucuna yapılan iliklere önden iki düğme karşılık verdi..( cırt veya çıt çıt düşündüm ancak ağırlığı çekmeyip açılabilirdi..) Ön kısımdaki maymun figürü için kafası örüldü kapağa monte edildi.. Karın kısmıda krem renk ile oluşturulup içine az elyaf doldurularak bütünlük  kazandırdı..Arka kısma iki adet askı yapılırken uzunluk ayarı için  üç sıra delikli trabzan örüldü ki alttan düğme ile ayarlandı..Taban kısmına şık görünmesi ve örgünün esnemesini azaltmak için keçe ile dikilerek çanta tamamlandı..
                     Sahibi olacak minik çocuğumuz güle güle iyi günlerde kullanması dileğiyle..



    Sizde istediğiniz modelde sırt çantası veya el çantası, kalem kutusu vs sipariş vermek isterseniz e-mail veya facebook  adresime veya buraya nesaj yazabilirsiniz..
      Sevgiyle kalın, hoşçakalın.. Yorumlarınızı  veya sorularınızı yazmadan gitmeyin .. Tekrar buyurun :)

3 yorum:

nisamla dedi ki...

Ya ama harika bisry olmuş bu çok beğendim geniş te galiba kullanisli olur modelde çok tatli hem koza hem erkeğe uygun eline sağlık pembe maymusda güzel olur he :) :)

tatlı oyuncaklarım dedi ki...

canım adaşım hoşgeldin.. sipariş veren arkadaşımın isteği ana sınıfına giden oğlunun çantasına hırkası sığabilsin doğrultusundaydı.. bende küçük yaparsan süs amaçlı olur , büyük yaparsan çocuk taşımakta zorlanır diye ölçüye dikkat ettim.. içi geniş ama yanlardan daraltmak ve genişletmek amaçlı çıt çıt kullandım..isterse ip takılarakta daralabilir..üstüne ben maymun yaptım ama tavşanda , köpüşte , ayıcıkta tatlı olur.. eminim sen prensesin ve yakışıklı oğluşuna çok daha güzellerini yaparsın.. öpüyorum sevgiyle..

Unknown dedi ki...

Kaç zincirle başladınız